De Lusthof der Muziek

De Lusthof der Muziek biedt een ontdekkingsreis langs 750 jaar Nederlandse en Vlaamse muziektraditie, met speciale aandacht voor grotendeels vergeten genres zoals volksmuziek, speelmansmuziek, oude dansmuziek, kunstmuziek, liedboeken, straatliederen, anonieme componisten, enzovoort. De Lusthof der Muziek is een doorgeefluik van muziekbronnen die - dankzij internet - voor het eerst sinds eeuwen weer beschikbaar zijn. Alleen, ze staan over talloze websites verspreid. Met behulp van de Lusthof hopen we te bereiken dat ze niet alleen beschikbaar, maar ook makkelijk vindbaar zijn.

The Garden of Musical Delights delves into 750 years of musical tradition in the Low Countries: Flanders and the Netherlands. Read more

Copyright statement

De Lusthof der Muziek wil zorgvuldig omgaan met de belangen van muzikanten en toch optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die internet biedt om mooie dingen aan de vergetelheid te ontrukken.
We maken gebruik van de wettelijke regeling dat geluidsfragmenten van maximaal 30 seconden gratis mogen worden aangeboden, en dat zonder vooraf toestemming te vragen aan de muzikant of platenmaatschappij in kwestie.
Youtube-filmpjes embedden we in zijn geheel. Hetzelfde geldt voor opnamen die door de muzikanten zelf op internet zijn geplaatst. In dat geval presenteren we één voorbeeld en voegen een link naar de betreffende website toe.
We hopen oprecht dat we met deze uitgangspunten ook muzikanten (en andere belanghebbenden) ter wille zijn; mocht u toch bezwaar maken tegen plaatsing, dan horen we dat graag.