De Lusthof der Muziek

De Lusthof der Muziek biedt een ontdekkingsreis langs 750 jaar Nederlandse en Vlaamse muziektraditie, met speciale aandacht voor grotendeels vergeten genres zoals volksmuziek, speelmansmuziek, oude dansmuziek, kunstmuziek, liedboeken, straatliederen, anonieme componisten, enzovoort. De Lusthof der Muziek is een doorgeefluik van muziekbronnen die - dankzij internet - voor het eerst sinds eeuwen weer beschikbaar zijn. Alleen, ze staan over talloze websites verspreid. Met behulp van de Lusthof hopen we te bereiken dat ze niet alleen beschikbaar, maar ook makkelijk vindbaar zijn.

The Garden of Musical Delights delves into 750 years of musical tradition in the Low Countries: Flanders and the Netherlands. Read more

22 november 2013

Scans van de Oude en Nieuwe Hollantse Boeren Lieties en Contredansen (c. 1700)

De tweede verrassing van deze week: de KB blijkt scans van de Oude en Nieuwe Hollantse Boeren Lieties en Contredansen online te hebben gezet!
De ONHBC zijn 's Neerlands belangrijkste bron van speelmansmuziek en een logisch startpunt voor iedere geïnteresseerde in 18e-eeuwse populaire muziek. Fijn dus dat de originelen eindelijk digitaal beschikbaar zijn!

Meer informatie helemaal onderaan deze pagina van de Lusthof der Muziek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten